paintball pitagora križevci

Paintball igra je sport u kojoj se sudionici natječu u timu ili samostalno s ciljem izbacivanja jednog ili više protivnika, gađajući i označujući ih kuglicama koje sadrže boju iz paintball markera. Pobjednik je ona strana ili igrač koji prvi postigne cilj ili posljednji ostane u igri. Također, postoje i drugačiji načini igre no ova je najpopularnija. Paintball se može igrati na vanjskim površinama i unutar objekata koji se nazivaju paintball terenima ili poljima. 

Najsigurniji sport

Za razliku od drugih ekstremnih sportova jedino paintball igra uzrokuje visoku razinu adrenalina bez ugrožavanja vlastite sigurnosti. Također ne zahtjeva treninge i pripreme, već pruža zabavu za sve uzraste. Tijekom cijele igre obavezno je nositi masku na glavi, te se na osobe koje nemaju zaštitnu opremu ne puca. Uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera gotovo nemoguće se ozlijediti tijekom igre.

Povijest

Paintball je igra, prvi puta održana u SAD-u 1981. godine. Paintball je korišten u SAD-u, Kanadi i Velikoj Britaniji kao dodatak vojnoj obuci, te u nekim zemljama ponekad kao odgovor na pobune i nerede. U zadnjih 20 godina paintball je postao jedan od najzanimljivijih ekstremni sportova koji se igraju u prirodnom okruženju i to u 110 zemalja u svijetu. Procjenjuje se da paintball aktivno igra preko 15 milijuna ljudi u svijetu. Sličan sport je airsoft (o kojem možete pročitati u drugoj blog objavi). Izvor: Wikipedia

TOP 5 savjeta za Paintball

Bilo da ste početnik ili već iskusni u Paintball igri, donosimo Vam 5 savjeta za koje smatramo da će Vam pomoći da se bolje snađete na terenu tijekom igre .

1. Maska 

Bez dileme, zaštitna maska je najvažniji dio vaše opreme, bitno je da ima čisto staklo te dobru vidljivost. Ukoliko Vam se zamagli imat ćete lošu ili nikakvu vidljivost te ste bespomoćna pokretna meta na terenu. Da bi je odmaglili trebali bi izaći iz terena (na sigurno) i obrisati stakla te se vratiti u igru.

2. Rukovanje puškom (Paintball markerom)
Kad se krećete po terenu uvijek držite market gore i uvijek spreman pucanje. To će Vam omogućiti da brže reagirate na sve prilike za pogodak ili neugodna iznenađenja!
3. Zaklon
Kada se nalazite u zaklonu obratite pozornost na stopala i noge. Kako bi provjerili ako Vam je tijelo u ispravnom položaju za tu vrstu zaklona i jeste li spremni za brz manevar na drugu poziciju. Često ćete morati kleknuti ili čak stati na trbuh samo da biste ostali živi.
4. Agresivna igra

Pogotovo u početku igre, stisnite protivnika te stvorite prednost. Morate biti brzi i bez straha, kad krene igra pokušajte uloviti što dalju poziciju od Vaše baze kako bi bili u boljoj poziciji prema ispunjenju zadatka (ovisi o zadatku).

5.Taktika

Osmislite taktiku i igrajte timski. Npr. lakše je napasti s boka nego kroz sredinu jer smanjuje broj kuteva s kojih će protivnih pucati po Vama. Borite se za bočnu stranu terena svojim životima jer tu se većina igara dobiva (i gubi).

 

Nadamo se da su vam se svidjeli naši savjeti te da ćete ih probati provesti kad nas posjetiti u parku Pitagora. Čekamo Vas!