team building pitagora krizevci

Vezano za Team Building i jedno od čestih pitanja koje čujemo na ragovorima za posao je “Jeste li timski igrač?” S obzirom na na složenost današnjih poslova te da se unutar tvrtki često organiziraju timovi radi lakše raspodjele zadataka bitno je biti timski igrač te povezan s zaposlenicima zbog bolje produktivnosti.

Što je uopće team building?

Kao “team building” možemo imenovati svako zajedničko provedeno slobodno vrijeme zaposlenika izvan poslovnih prostorija tvrtke. Piknik, roštiljanje, posjeta avanturističnom parku, kreativne radionice, rješavanje teških zadataka, snimanje, improvizacijske radionice, potraga za skrivenom blagom, različiti sportovi … Ukratko, to je svaka situacija kada su zaposlenici izvan radnog mjesta u okviru aktivnosti tvrtke.

Povećava produktivnost zaposlenika

Kako bi ojačale timski rad svojih zaposlenika tvrtke organiziraju mnogobrojne aktivnosti poput paintballa, airsofta, pustolovnih timskih olimpijada ili potraga za blagom.

Od prije nekoliko godina, s dolaskom velikih stranih tvrtki u Hrvatsku, team building se sa zapada proširio i na naše krajeve pa tako gotovo svaka kompanija koja drži do sebe i svojih radnika, barem jednom godišnje organizira slobodne aktivnosti za zaposlenike.

Svrha team buildinga je povećanje produktivnosti tvrtke, koja se ne može postići bez dobre komunikacije među zaposlenicima, a baš takvo neformalno druženje i upoznavanje zaposlenika iz raznih odjela, potiče bolje odnose unutar cijele organizacije.

 

Budimo iskreni, team building u mnogim tvrtkama ima lošu reputaciju. Kada je na dnevnom redu »idemo na team building«, mnogi kolutaju očima i obično pomisle nešto u smislu »opet ćemo glumiti kako smo super ekipa«. Ako smo iskreni, ta pomisao je često sasvim opravdana. No, team building je važna investicija koju možete napraviti za svoje zaposlenike. 

Zašto zaslužuje vašu pozornost?

Gradi povjerenje među zaposlenicima, smanjuje konflikte, potiče komunikaciju i poboljšava suradnju. Učinkovito i zabavno izveden team building znači veću lojalnost zaposlenika, što je dobro za kulturu tvrtke, kao i za ukupno poslovanje. Ako se uz to još zabavljamo, (pozitivan) učinak je još veći. Ukratko, team building je za tvrtke metoda, kojoj je potrebno posvetiti veliku pažnju.

Pitagora

Trebate više informacija o team buildingu ili ste zainteresirani za team building vaših zaposlenika? Slobodno nas kontatirajte s vašim upitom pitem kontakt obrasca ili broja telefona koji se nalazi na dnu stranice.